Regne Unit
Internacional 16/02/2012

Cameron defensa la unitat del Regne Unit a Edimburg

David Cameron diu que creu en el Regne Unit amb "el cap, el cor i l'ànima". El primer ministre britànic ha admès que Escòcia podria sortir-se'n sola, però desitja que els escocesos votin 'no' al referèndum per la independència

Ara
1 min
El primer ministre britànic de visita a la localitat escocesa de South Queensfary, aquest dijous. / DAVID MOIR / REUTERS

BarcelonaEl primer ministre britànic David Cameron ha defensat avui la unitat del Regne Unit en la seva visita a Edimburg. Cameron ha dit que seria "profundament trist" si Escòcia es convertís en un país independent.

Davant la perspectiva del referèndum d'independència que el govern escocès, liderat per Alex Salmond, preveu celebrar el 2014, Cameron ha admès que Escòcia podria sortir-se'n sola, però ha dit que creia en el Regne Unit amb "el cap, el cor i l'ànima". "No dic que Escòcia no podria sortir-se'n, és clar que podria, igual que Anglaterra –però espero que això no passi", ha declarat a la BBC.

"Hem aconseguit molt plegats, podem continuar aconseguint grans coses junts, així que espero que, quan arribi el moment, els escocesos votin per quedar-se a la nostra llar compartida", ha declarat.

El primer ministre britànic també ha donat a entendre que la independència escocesa tindria implicacions per la pertinença del Regne Unit a la Unió Europea i l'OTAN.

El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha dit que els arguments de Cameron eren "gastats".

stats