Internacional 16/02/2012

El cartell de campanya de Sarkozy està muntat sobre una foto de Grècia, segons 'Le Nouvel Observateur'

El setmanari assegura que les metadades de la imatge revelen que la posta de sol sobre el mar que apareix darrere del president francès és de l'Egeu

Ara
1 min
El primer cartell electoral de Nicolas Sarkozy, 'La France forte'

BarcelonaEl president francès aspira a tornar a presidir França i ho ha anunciat amb un cartell que té, com a fons, una imatge de... Grècia. Ho assegura el setmanari 'Le Nouvel Observateur', que recull la descoberta d'un internauta que n'ha penjat les proves a Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cartell, amb el lema 'La France forte', presenta un Nicolas Sarkozy serè sobre un mar en calma, una imatge que, segons els analistes polítics francesos, vol transmetre la idea que és un capità de vaixell que mena la 'nau' (França) amb seguretat.

Tanmateix, els responsables de la campanya de comunicació l'haurien espifiat, tenint en compte que hi ha el patriotisme francès en joc, perquè la imatge de fons, sobre la qual s'hauria afegit la foto de Sarkozy, està presa al mar Egeu, i no al Mediterrani francès i, encara menys, a la costa atlàntica francesa. Això indicarien les metadades de la imatge descobertes per @schloren. L'internauta també mostra la imatge original, de la qual han estat esborrats els núvols, sobre la qual es va fer el muntatge.

stats