Publicitat
Publicitat

Un candidat republicà dels EUA vol que els nens facin la feina dels conserges a les escoles

Newt Gringrich suggereix que les escoles de les zones més pobres acomiadin els "conserges sindicats" i els substitueixin per alumnes

El candidat a les primàries del partit republicà Newt Gringrich va suggerir almenys una excepció a les lleis que prohibeixen el treball infantil per permetre que els nens puguin fer la feina dels conserges en algunes escoles, segons el diari digital The Huffington Post.

Per Gringrich, les lleis contra el treball infantil mantenen alguns nens en la pobresa. "Diem que no es pot treballar fins als 14 o 16 anys. D'acord. Aleshores ets completament pobre", va dir. "En una escola que és un fracàs, amb un professor que fracassa... La majoria d'aquestes escoles han de desfer-se de conserges sindicats, deixar només un conserge principal i pagar als estudiants locals per fer-se càrrec de l'escola. Els nens faran la feina, tindran diners, se sentiran orgullosos de les seves escoles i començaran el procés d'ascens".

Les declaracions han valgut al candidat un allau de crítiques.

Però Gringrich va insistir en el seu discurs: "Parleu amb les persones de la meva generació que han triomfat com jo. Tots van començar a treballar entre els 9 i els 14 anys".

Més continguts de