MÈXIC

Trobada de més de 190 països

Últimes negociacions per tancar un acord de mínims a la cimera de l'ONU contra el canvi climàtic

Els compromisos de cada estat per reducció les emissions de gasos contaminants i la continuïtat del Protocol de Kyoto, principals obstacles per a l'entesa

Els ministres de Medi Ambient de més de 190 països que participen a la cimera de l'ONU contra el canvi climàtic, que se celebra a Cancún, han intensificat les negociacions per tancar un acord de mínims sobre la reducció d'emissions de gasos contaminants. L'entesa permetria evitar un fracàs en aquesta trobada.

 

Les principals divergències entre els estats tenen a veure amb la continuïtat del Protocol de Kyoto, ja que el Japó, Rússia, Bielorrússia, el Canadà i Austràlia rebutgen aquesta possibilitat. Consideren que estan obligats a una retallada d'emissions que no tenen altres grans economies com els EUA, que no ha ratificat aquest acord internacional, i la Xina, que no hi està afectada perquè és un país en vies de desenvolupament.

 

Activistes d'organitzacions ecologistes com Greenpeace que s'han mostrat escèptiques davant la possibilitat d'un acord han llençat a les costes de Cancún un salvavides gegant. L'acció representa un intent d'influir en les negociacions entre els estats perquè s'arribi a un acord per combatre el canvi climàtic.

Més continguts de