El capità del Costa Concordia reitera la seva innocència, en acabar el judici

Schettino denuncia que la justícia i la premsa ja l'han condemnat com a únic culpable abans de la sentència

Francesco Schettino, capità del creuer Costa Concordia, ha reiterat avui la seva innocència en el judici que se seguia contra ell i que ha quedat vist per a sentència. La fiscalia acusa el comandant d'haver abandonat la nau, de naufragi i d'homicidi múltiple culpós, així com de no haver informat immediatament a les autoritats portuàries de la col·lisió en què van morir 32 persones, l'any 2012.

Fent ús del dret de l'última paraula, Schettino ha afirmat que ha patit durant "els tres últims anys un assetjament mediàtic" que ha entelat la seva imatge de cara a l'opinió pública.

"La premsa ha ofert al públic una imatge de la meva persona que no es correspon amb la veritat", ha assegurat Schettino,  alhora que ha lamentat que se l'hagi assenyalat com a "únic culpable" del succés.

Així mateix, el processat ha criticat que la justícia italiana li "vulgui atribuir totes les responsabilitats" i ha rebutjat les recriminacions que li fan aquells que diuen que no ha tingut sensibilitat amb les víctimes.

"M'han acusat de falta de sensibilitat amb les víctimes dient que no he demanat perdó públicament. I això no és cert, no és veritat que no hagi assumit la meva responsabilitat", ha conclòs.

Tres anys després del naufragi del vaixell italià, el cas Concòrdia ha quedat avui vist per sentència i, segons mitjans locals, s'espera que la justícia dicti la seva sentència en les pròximes hores. L'acusat podria ser condemnat a una pena de fins a 20 anys de presó.

El Costa Concordia va naufragar la nit del 13 de gener de 2012 quan el creuer, en què viatjaven 4.229 persones, va encallar enfront de les costes de l'illa del Giglio.

 

Més continguts de