Tunísia
Internacional 23/01/2011

El sindicat de mestres anuncia una vaga indefinida contra el govern Ganouchi el dia de la reobertura de les escoles

Davant l'ordre de reobrir les escoles demà, el sindicat de mestres exigeix la dimissió de tots els ministres del partit de Ben Ali. Aquest matí la "caravana de la llibertat" ha arribat a la capital, amb la mateixa reivindicació

Cristina Mas
1 min
Manifestants de la marxa de la llibertat, aquest matí a Tunis. Foto: AFP

BarcelonaEl sindicat de mestres de primària ha anunciat la convocatòria d'una vaga general indefinida demà, quan el govern de Ganouchi ha ordenat la reobertura de les escoles, instituts i universitats. Els mestres, que han jugat un paper clau en la revolució, reivindiquen la dimissió de l'executiu, amb sis ministres i el primer ministre presents en l'últim govern de Ben Ali. També reclamen la dissolució del Reagrupament Constitucional Democràtic, l'RCD, que consideren un partit feixista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, un miler de persones, provinents del centre-oest de Tunísia, han arribat aquest matí a la capital després d'una llarga marxa a peu per exigir la dimissió del govern d'unitat nacional. La "caravana de la llibertat" ha recorregut uns 300 quilòmetres des de la ciutat de Menzel Bouzaian, fins a la capital. La mobilització ha despertat un gran suport popular per tots els pobles on passava, en les regions més depauperades, que han estat el bressol de la revolució tunisiana.

stats