Un alt càrrec de Cameron deixa el govern en protesta pel seu silenci a Gaza

Critica que es justifiqui l'assassinat de nens

La secretària d'Estat del Ministeri d'Afers Exteriors britànic Sayeeda Warsi ha anunciat aquest dimarts que presenta la seva dimissió en el càrrec per no poder seguir donant suport a la política de l'Executiu que lidera David Cameron respecte a la franja de Gaza.

"Amb un profund lament, he escrit aquest matí al primer ministre per presentar-li la meva dimissió. No puc seguir donant suport a la política del Govern britànic sobre Gaza", ha assegurat la baronessa Warsi, en un missatge publicat al seu compte oficial de la xarxa social Twitter.

Filla d'immigrants pakistanesos, Warsi va estudiar a la Universitat de Leeds abans de treballar en la Fiscalia General de l'Estat. Abans de la seva dimissió, la baronessa Warsi havia reclamat a Twitter més implicació internacional per posar fi al conflicte a Gaza.

El passat 21 de juliol va assegurar en la coneguda xarxa social que "l'assassinat de civils innocents ha de parar". "Es necessita un alto el foc a Gaza. Es requereix lideratge en els dos bàndols per parar aquest patiment", ha afirmat.

"Poden les persones deixar de justificar l'assassinat de nens. Qualsevol que siguin les polítiques mai pot haver-hi justificació, només lament", va escriure, en un altre missatge publicat dies abans al seu compte de Twitter.

La baronessa, que també és secretària d'Estat de Fe i Comunitats al Ministeri de Comunitats i Ens Locals, no ha aclarit si ha renunciat als dos càrrecs que ostenta ni ha aportat més detalls sobre els motius de la seva dimissió. Warsi ha estat amb anterioritat presidenta del Partit Conservador, la formació que lidera el primer ministre, David Cameron, segons informa la BBC.