Internacional 21/03/2012

El cas de l'assassí de Tolosa en 12 moments clau

Cronologia des dels primers atacs contra militars francesos fins a l'assalt a casa del sospitós de les matances

Ara
2 min

BarcelonaLa policia francesa té encerclat el sospitós del tiroteig en una escola jueva de Tolosa i dels atacs contra soldats a la regió del Llenguadoc. Mohamed Merah, de 24 anys i francès fill de mare algeriana, hauria reivindicat els atacs per venjar els nens palestins i la presència militar francesa a l'Afganistan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

- Finals de febrer: la primera víctima, Imad Ibn-Ziaten, un soldat francès resident a Montauban (a 46 km de Tolosa), posa un anunci a internet per vendre la seva moto.

- 11 de març: Imad Ibn-Zianten mor en un tiroteig quan anava a trobar-se amb un possible comprador de la seva moto. Li dispara un home des d'una moto que havia estat robada a plena llum del dia.

- 15 de març: Dos paracaigudistes moren i un tercer resulta ferit en un tiroteig en un caixer automàtic a Montauban. L'arma utilitzada és la mateixa que la del primer atemptat i l'autor també actua amb moto i de dia.

- 19 de març: Tres nens i un professor moren en un tiroteig a una escola jueva de Tolosa. Es repeteix el mateix 'modus operandi'. La policia confirma que en els tres atemptats s'ha fet servir la mateixa arma. La policia posa en estat de màxima alerta la regió.

- 20 de març: seguint la pista dels correus electrònics que van respondre a l'anunci de venda de la moto de la primera víctima, la policia arriba a localitzar l'home que s'havia citat amb ell el dia que el van matar. L'home ja tenia antecedents de jihadisme i s'havia escapat d'una presó de l'Afganistan, on havia viatjat per col·laborar amb els talibans. Es descarta la pista dels militars neonazis expulsats.

- 21 de març:

1 hora: Una periodista de France 24 rep una trucada per reivindicar els atacs. L'interlocutor dóna detalls que no s'havien publicat. Diu que ha enregistrat les morts en vídeo i que el penjarà a la xarxa.

3 hores: La policia assetja l'apartament de Mohamed Merah a Tolosa.

5 hores: La policia deté la mare, dues germanes i dos germans del sospitós.

8 hores: El ministre de l'Interior francès confirma que el volen capturar viu i que s'ha establert una negociació. El sospitós lliura una pistola del mateix calibre que la que es va usar en els atacs a canvi d'un telèfon per comunicar-se amb la policia. Interior diu que disposa d'altres armes al domicili.

10 hores: El president francès, Nicolas Sarkozy, fa un discurs amb els líders de la comunitat jueva.

11 hores: Les víctimes del tiroteig de l'escola són enterrades a Jerusalem.

14 hores: La policia diu que s'han trobat explosius al cotxe del germà del sospitós.

stats