Internacional 19/08/2015

La Casa Blanca contracta la primera funcionària obertament transsexual

Barack Obama ha pres diverses mesures per garantir la igualtat de drets per al col·lectiu LGTB

Reuters/efe
1 min
Raffi Freedman-Gurspan, en una fotografia cedida pel Centre Nacional per la Igualtat Transsgènere. EFE.

WashingtonLa Casa Blanca ha contractat la primera funcionària obertament transsexual, segons ha informat aquest dimecres un portaveu del govern nord-americà. Raffi Freedman-Gurspan, una dona transsexual que va treballar com a assessora política per al Centre Nacional per la Igualtat Transgènere (NCTE), serà la nova directora de reclutament i participació en l'Oficina de Personal Presidencial de la Casa Blanca.

"Era inevitable que una persona transgènere treballés a la Casa Blanca", ha dit en un comunicat la directora executiva del NCTE, Mara Keisling. "Que el primer nomenament sigui el d'una dona transgènere negra és en si mateix significatiu", ha afegit.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha pres durant el seu mandat diverses mesures per garantir la igualtat de drets per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB), i ha sigut el primer president nord-americà a expressar públicament el seu suport al matrimoni homosexual.

L'any passat, Obama va aprovar un decret que prohibia a les empreses contractades pel govern federal qualsevol discriminació contra els seus empleats LGTB. A més, aquest juliol el Pentàgon va iniciar els tràmits per eliminar la norma que prohibeix que les persones transsexuals formin part de les forces armades nord-americanes.

stats