Un centenar de kurds irrompen al Parlament Europeu

Schulz ha rebut els manifestants, que acusen la UE de passivitat davant el setge de Kobane (Síria) per part de l'Estat Islàmic

Més d'un centenar de manifestants kurds han entrat per la força a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les per protestar contra la passivitat que, al seu parer, manté la Unió Europea (UE) en front dels atacs terroristes de l'Estat Islàmic.

Els manifestants ja fa diversos dies que protesten en una plaça prop de la seu de l'Eurocambra a Brussel·les, i finalment aquest dimecres al matí han irromput per la força a l'entrada principal de la institució, on les autoritats belgues han desplegat una forta presència policial.

Un grup d'eurodiputats s'ha ofert a rebre els manifestants, als quals el personal de l'hemicicle ha dut ampolles d'aigua. El propi president de l'Eurocambra, Martin Schulz, ha rebut un petit grup, que li ha pogut exposar les seves inquietuds, segons han explicat fonts parlamentàries. Després d'aquest fet, els manifestants han accedit a abandonar el Parlament.

Els manifestants protesten pel setge que està patint des de fa dies la ciutat kurda de Kobane (Síria), a la frontera amb Turquia, assetjada pels terroristes d'Estat Islàmic. La localitat està sent escenari d'enfrontaments violents després que els jihadistes han aconseguit entrar a la ciutat per l'est i el sud-est.

En un comunicat, els manifestants kurds reclamen a la UE el "suport al poble kurd i contra els atacs d'EI, i que actuïn amb urgència per prevenir el què es convertirà en un genocidi al poble kurd a Kobane", on centenars de persones han fugit per refugiar-se dins les fronteres turques.

A més, anuncien que iniciaran una vaga de fam, i asseguren que ja són més de 10.000 els kurds que es troben "als carrers d'Europa perquè els països occidentals s'adonin del que ha passat a Kobane". Els manifestants, que han realitzat altres accions similars en diversos aeroports europeus en les últimes hores, demanen també ajuda militar i humanitària per als habitants de Kobane.