Internacional 11/01/2012

Un científic nuclear mor en explotar una bomba adossada al seu cotxe, a Teheran

Roshan, de 32 anys, supervisava la planta d'enriquiment d'urani de Natanz

Efe
1 min
Les restes que han quedat del cos del científic / EFE

TeheranEl científic nuclear iranià i professor universitari Mustafà Ahmadi Roshan ha mort aquest dimecres en explotar una bomba adossada al seu cotxe al nord de Teheran, prop de la universitat, segons han informat mitjans iranians.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La bomba, l'explosió de la qual ha ferit dues persones al barri de Seyed Khanda, proper a la Universitat, ha estat col·locada al vehicle per un individu que viatjava en una motocicleta, segons diversos testimonis citats per la cadena Press TV.

Roshan, professor de la Universitat Tecnològica Teheran i de 32 anys, supervisava la planta d'enriquiment d'urani de Natanz, a la província d'Isfahan, ha indicat l'agència semioficial Fars.

No és el primer

La mort de Roshan es produeix exactament dos anys després de la mort, l'11 de gener de 2010, de Majad Shahriari, un conegut científic nuclear iranià, en un altre atemptat. Altres científics iranians suposadament vinculats amb el controvertit programa nuclear de Teheran han estat objecte d'atemptats.

El científic nuclear i professor universitari, Masud Ali Mohamadi, per exemple, va morir en un atac similar, el gener del 2010, a Teheran.

En un altre atemptat va resultar ferit Fereydum Abasi Davani, investigador adscrit a la poderosa Guàrdia Revolucionària iraniana, que després de l'atac va ser nomenat cap de l'Organisme Iranià per a l'Energia Atòmica.

stats