Publicitat
Publicitat

Estats Units

Com reconeixen els EUA un nou estat?

Washington atorga legitimitat a un nou país de forma automàtica quan hi ha acord entre les parts

Els EUA només reconeixerien Catalunya com a nou estat si la seva independència fos de mutu acord amb Espanya. Washington segueix criteris internacionals però té l'última paraula en la decisió final.

Quan Lluís XVI de França va ser deposat i decapitat el 1793, Alexander Hamilton –un dels pares fundadors dels Estats Units i primer secretari del Tresor– va argumentar que la suplantació d'un govern tirànic per una massa igual de tirànica havia de ser ignorada i que el Tractat d'Amistat i Comerç amb França s'havia de considerar suspès fins que es formés un nou govern.

Un altre dels pares fundadors dels EUA i secretari d'Estat, Thomas Jefferson, va defensar que el poble francès tenia el dret inherent de formar el seu propi govern i que el tractat havia de continuar independentment dels canvis en el govern francès perquè els governs, i no els tractats, són els que accepten nous estats. Finalment, el president George Washington va donar la raó a Jefferson i va reconèixer la nova república francesa.

Llegiu-ho a l' ARA Premium.

Més continguts de