Internacional 17/06/2015

El debat sobre la llei electoral a Hong Kong revifa les protestes pro-democràcia

Partidaris i detractors de la llei s'han reunit a les portes del Parlament. Un gran dispositiu policial s'encarrega que no hi hagi aldarulls entre les dues parts

Efe/reuters
1 min
Partidaris de la reforma s'agrupen davant el Parlament

Hong KongEls 70 parlamentaris que formen el Parlament de Hong Kong han començat a debatre aquest dimecres la polèmica reforma electoral que pretén instaurar el sufragi universal per votar dos o tres candidats escollits des de Pequín.

En un gran desplegament de forces, 200 agents de policia han accedit a l'interior del Consell Legislatiu i 7.000 efectius més s'han repartit per la ciutat durant els dies que durin les deliberacions per evitar enfrontaments entre partidaris i detractors de la reforma.

Aquestes mesures arriben després que dilluns passat, la policia detingués diverses persones i decomissés explosius que suposadament haurien estat detonats davant la seu parlamentària.

Tot sembla indicar que la reforma no arribarà a bon port, ja que els 27 legisladors pro-democràcia rebutjaran la proposta abans d'aprovar el que ells consideren "un sufragi universal descafeïnat".

Més d'un miler de partidaris del Govern xinès s'han reunit a l'entrada del Parlament per donar suport a la reforma. "Serà el final del debat sobre democràcia a Hong Kong", ha declarat a l'agència EFE Robert Chow, líder de l'organització Aliança per la Pau i la Democràcia.

Per la seva part, els legisladors pro-democràcia han manifestat que la proposta de llei "és un frau". La política Claudia Mo, propera al "moviment dels paraigües", ha declarat que "aquesta proposta no te cap relació amb la paraula democràcia" i que "és una versió falsa del sufragi universal".

Està previst que la votació tingui lloc aquest proper divendres.

stats