La comunitat gai: un altre cop al punt de mira

El juny del 2009 la Biblioteca Nacional de Nova York exhibia amb orgull una exposició sobre els 40 anys dels fets de Stonewall: quan els clients d'aquest bar gai del Village van decidir enfrontar-se a la policia en comptes d'arronsar-se i deixar-se humiliar com sempre havien fet.

Stonewall arribava així als diguem-ne altars de la memòria i de la cultura nord-americana, gairebé paral·lelament a la pressió social pel reconeixement del matrimoni entre persones del mateix sexe, finalment instituït el 2015 pel Tribunal Suprem.

Tancat, doncs, el cicle històric obert el 1969 a Stonewall, no hi havia res que fes pensar que els LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) dels EUA podien estar en cap altre punt de mira, llevat del de les poca-soltades de Donald Trump el febrer passat alertant de la possible il·legalització del matrimoni gai.

Després del tiroteig al club The Pulse, les insinuacions de Trump han quedat en broma barata. A les desenes de ciutadans que s'hi divertien, Omar Mateen els va assassinar per deixar clar que els portadors de pecat han de ser castigats allà on exhibeixin la seva perversió. Ja sigui llançant-los daltabaix dels terrats de Kabul o a trets en una discoteca de Florida. L'esperit de Stonewall torna a ser present com mai fins ara.

Més continguts de