Internacional 13/03/2017

La condemna de Mas, a la premsa internacional

Diaris d'arreu del món ja recullen la resolució de l'alt tribunal

Ara
2 min
L'edició digital de 'The Guardian' s'ha fet ressò de la sentència.

BarcelonaLa premsa internacional s'ha fet ressò de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'aquest dilluns, que ha inhabilitat durant 2 anys l'expresident de la Generalitat Artur Mas per organitzar la consulta del 9-N.

'The Washington Post': La justícia condemna l'excap del govern per votar per la independència

La notícia recollida a l'edició digital del 'Washington Post'.

BBC: Veto a exercir càrrec públic per a l'exlíder català Artur Mas

'Le Monde': Catalunya: l'expresident independentista Artur Mas, condemnat a 2 anys d'inhabilitació

"L'expresident de Catalunya, condemnat per haver organitzat, el 2014, una consulta considerada il·legal sobre la independència de la regió", diu el diari de referència francès.

'The New York Times': Artur Mas, vetat per a càrrec públic

'The Guardian': Prohibeixen a l'expresident català Artur Mas exercir càrrecs públics

"Se sent a dir, des de fa setmanes, que el govern espanyol està considerant activar l'article 155 de la Constitució, que permetria adoptar mesures dràstiques per evitar el referèndum del setembre. Per exemple, Madrid podria ordenar tancar les escoles catalanes per impedir que s'utilitzin per a la votació, i fins i tot controlar la policia catalana", publica el britànic 'The Guardian'.

'Corriere della Sera': Condemnat el líder Artur Mas

"L'expresident de Catalunya, el secessionista Artur Mas, ha estat condemnat a 2 anys d'inhabilitació per a càrrecs públics per desobeir el Tribunal Constitucional espanyol i haver organitzat un referèndum consultiu, el 2014, sobre la independència", publica el rotatiu italià.

'Politico': L'expresident català Artur Mas, inhabilitat per a la funció pública durant 2 anys

"Artur Mas, que afrontava 10 anys d'inhabilitació, va assumir plena responsabilitat per haver instigat un referèndum no vinculant el novembre del 2014 amb l'objectiu de demanar la independència de la regió, però va negar haver violat la llei deliberadament", escriu la versió europea de 'Politico'.

'Financial Times': L'expresident de Catalunya, inhabilitat per a la funció pública

'Le Figaro': Artur Mas, condemnat a 2 anys d'inhabilitació

Euronews: L'expresident de Catalunya, Artur Mas, inhabilitat per a la funció pública durant 2 anys per haver organitzat un referèndum d'independència no reconegut

stats