Internacional 09/12/2011

Els tuits d'un jurat obliguen a repetir el judici d'un condemnat a mort

Els missatges a Twitter d'un dels membres del jurat durant la vista obliguen el jutge a donar una segona oportunitat al condemnat

Efe
1 min

WashingtonEl Tribunal Suprem d'Arkansas ha determinat aquest divendres que un home condemnat a mort per homicidi mereix una altra oportunitat perquè un membre del jurat enviava tuits durant el judici, segons ha informat la cadena televisiva CBS.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Erickson Dimas Martínez va ser condemnat a la pena capital el 2010 per l'homicidi de Derrick Jefferson, de 17 anys, i a cadena perpètua per un robatori.

Els seus advocats van apel·lar la sentència al·legant que un membre del jurat tuitejava durant el judici, contradient les ordres específiques del jutge que no es realitzés cap tipus de comunicació sobre el cas.

Un altre membre del jurat, segons la defensa, s'havia quedat adormit.

El Tribunal Suprem de l'estat d'Arkansas ha determinat que, a causa de la naturalesa de Twitter com a xarxa social, els tuits del jurat, identificat com a Randy Franco, constitueixen discussions públiques.

El jutge Donald Corbin ha expressat la seva preocupació que, amb els telèfons d'alta tecnologia, qualsevol membre d'un jurat pot accedir a internet i, a més d'usar les xarxes socials, també pot descarregar indegudament informació sobre els casos davant d'un judici.

Les autoritats del comtat de Benton hauran de fixar data per a un nou judici contra Dimas Martínez.

stats