Internacional 11/03/2011

La congressista nord-americana Gabrielle Giffords assistirà al llançament a l'espai del Shuttle

El seu marit, l'astronauta Mark Kelly, és enviat a l'espai dins la càpsula. La política d'Arizona reapareix en públic des de l'atemptat que la va ferir greument en un atemptat a Tucson en què van morir sis persones

Acn
1 min
Gabrielle Giffords

Fènix, ArizonaLa congressista Gabrielle Giffords farà una pausa en el procés de rehabilitació que segueix el mes vinent per veure com el seu marit, l'astronauta Mark Kelly, és enviat a l'espai dins la càpsula Shuttle, segons s'ha sabut aquest dijous. La política d'Arizona no ha estat vista en públic des del 8 de gener, quan un home va matar sis persones i en va ferir tretze més en un míting que protagonitzava Giffords a l'aparcament d'un supermercat de Tucson. Ella mateixa va ser ferida amb un tret al cap. Una de les víctimes va ser una nena de 9 anys que havia nascut l'11 de setembre del 2001, el dia de l'atac terrorista contra les Torres Bessones de Manhattan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Giffords va sobreviure al tret al cap, i contra tot pronòstic la seva recuperació està essent millor del que s'esperava, dins la gravetat. El cas està essent seguit amb atenció especialment a Tucson, on la tragèdia va marcar amb força els seus habitants. Dos mesos després dels fets, s'estan preparant diversos homenatges per retre tribut a Giffords i a les altres víctimes, que serviran també per recaptar fons per les seves necessitats mèdiques.

S'espera que aquest divendres al matí (hora americana), els metges que tracten la congressista facilitin una actualització del seu estat al centre mèdic Memorial Hermann-Texas, a Houston. Des del tret, la pacient ha millorat constantment, però la recuperació continua essent lenta i implica, segons el seu cercle més pròxim, reaprendre habilitats bàsiques com ara caminar o parlar.

stats