Societat
Internacional 08/08/2011

La justícia alemanya aprova la vaga de controladors aeris de demà

Si l'aturada de servei va endavant, pot afectar un total de 2.000 vols i 400.000 passatgers

Agències
2 min

BerlinLa primera vaga de controladors aeris d'Alemanya, convocada per demà entre les 04h i les 10h, va endavant i, de moment, ja ha rebut l'acceptació de la Magistratura de Treball de Frankfurt, que justament la setmana passada va prohibir in extremis una altra convocatòria d'aquest estil. Avui la justícia alemanya, però, ha donat llum verda a la convocatòria del sindicat de controladors aeris alemanys (GDF) i ha rebutjat, d'aquesta manera, el recurs presentat pel departament de Seguretat Aèria (DFS). La jutgessa Renate Binding-Thiemann ha considerat en el seu veredicte que aquesta convocatòria és legítima i legal i el DFS, al seu torn, ja ha anunciat que apel·larà d'immediat aquesta decisió. Ara serà la Magistratura de Treball de l'estat de Hesse la que s'haurà de pronunciar sobre la convocatòria de vaga.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'anar endavant, la vaga tancaria l'espai aeri alemany i afectaria uns 2.00 vols i 400.000 passatgers. Segons les dades de l'ens públic Aena, demà hi ha 470 vols programats entre aeroports espanyols i alemanys (235 arribades i 235 sortides), dels quals 160 (tenen previst operar durant la franja horària en què està anunciada la vaga de controladors. L'aeroport més perjudicat seria el de Palma de Mallorca, que té programades 171 operacions amb Alemanya, 69 dels quals coincidint amb l'aturada.

El GDF aglutina la meitat dels 5.000 professionals del sector i la seva convocatòria de vaga té el suport d'una votació interna entre els afiliats, que rebutgen amb més d'un 95% l'última proposta de la patronal. El sindicat manté la seva exigència d'un increment salarial del 6,5%, així com una millora de les condicions laborals, horaris de servei i límits de les hores extres. 



La postura del sindicat de controladors topa amb fortes crítiques tant del govern com de les aerolínies, que recorden els efectes que tindrà entre els passatgers, en plena temporada de vacances. Les principals aerolínies que operen a Alemanya han anunciat que adoptaran mesures d'atenció al passatger similars a les establertes durant la recent crisi per les cendres volcàniques procedents d'Islàndia per fer front a la situació.

stats