Líbia
Internacional 28/08/2011

Els rebels libis ja controlen la ciutat de Ben Jawad, mentre avancen cap a Sirte, la ciutat natal de Gaddafi

La Lliga Àrab reconeix el govern rebel del CNT en una reunió amb els responsables d'Exteriors al Caire. Gaddafi continua en parador desconegut

Efe
1 min
Un rebel libi a la carretera que duu a Sirte / AFP

ArgelEls rebels libis han anunciat el control total de la ciutat de Ben Jawad, a l'est del país, on les forces fidels al coronel Muammar al-Gaddafi els havien plantat cara durant el seu avanç cap a Sirte, ciutat natal del líder libi, segons Al-Jazira. Sembla que els rebels són ara a poc més de 100 quilòmetres de distància de Sirte.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El canal de televisió àrab ha informat també que les brigades gaddafistes s'han retirat en direcció a Sirte, on les autoritats del CNT negocien des de fa diversos dies una rendició pactada per evitar més enfrontaments.

Acceptació de la Lliga Àrab

Per altra banda, el reconeixement del Consell Nacional de Transició (CNT) libi per part de la Lliga Àrab s'ha materialitzat avui al Caire amb la participació del primer ministre del govern rebel libi, Mahmud Jibril, en una reunió de titulars d'Exteriors dels països de la Lliga.

Poc abans de la reunió, i de manera simbòlica, s'ha hissat la bandera adoptada pels rebels libis –la tricolor de l'època monàrquica pre Gaddafi– a la seu de la Lliga Àrab de la capital egípcia, després de retirar la bandera verda del règim gaddafista.

Sense rastre del dictador

Pel que fa al parador del dictador libi, el president del CNT, Mustafa Abdul Jalil, ha assegurat que no saben on poden ser Gaddafi i els seus fills.

Per la seva banda, Argèlia ha negat avui que un comboi de sis vehicles blindats amb alts responsables libis va entrar ahir al país, procedent de Líbia, tal com havia informant l'agència de notícies egípcia MENA.

stats