Internacional 06/04/2013

Corea del Nord va encarregar augmentar la producció d'armes per a un "atac preventiu"

El règim ha recomanat l'evacuació de personal diplomàtic de les ambaixades estrangeres acreditades a Pyongyang, però alguns experts asseguren que l'escalada bel·licista és estratègia política

Efe
2 min
Corea del Nord tensa la corda I situa un míssil a l'est del país

SeülEl líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, va ordenar al març als treballadors de la indústria d'armes del país incrementar la producció d'artilleria "per assegurar un ràpid atac preventiu", ha informat avui la televisió estatal nord-coreana (KCTV).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La KCTV va emetre un documental sobre una reunió de treballadors de la indústria de defensa nord-coreana presidida per Kim el 17 de març, en què va demanar als empleats "garantir absolutament la qualitat de la nostra artilleria i projectils per assegurar un ràpid atac preventiu als nostres enemics ".

El jove líder, l'edat s'estima en 29 o 30 anys, va exposar durant la seva arenga, recollida per l'agència sud-coreana Yonhap, que "una vegada que esclati la guerra", hauran de destruir les posicions militars i les institucions governamentals clau dels enemics "amb un atac ràpid i sobtat".

Kim també va assenyalar que els enemics de Corea del Nord s'estan preparant per a la guerra, la qual cosa exigeix encara més la producció d'una artilleria de qualitat per part de Pyongyang.

Al documental, el líder apareix acompanyat per Pak To-chun, secretari de la indústria militar del Partit dels Treballadors, màxim òrgan polític del règim comunista nord-coreà i el seu principal pilar costat del poderós Exèrcit Popular.

El passat 26 de març, l'Exèrcit de Corea del Nord va assegurar haver posat míssils i les seves unitats d'artilleria "en posició de combat" amb el punt de mira als EUA i Corea del Sud, com a part d'una campanya d'actes hostils i amenaces de guerra que s'ha prolongat fins els passats dies.

L'últim capítol de l'ofensiva retòrica bel·licista nord-coreana es va produir ahir, quan el règim va recomanar l'evacuació del personal diplomàtic de totes les ambaixades de països estrangers acreditades a Pyongyang sota l'argument que no pot garantir la seva seguretat.

La major part de les ambaixades no van procedir, però, a desallotjar al seu personal, mentre experts mantenen que l'escalada bel·licista de Corea del Nord és una simple estratègia política i no hi ha indicis d'una propera confrontació armada a la península coreana.

stats