Líbia
Internacional 07/09/2011

On és el coronel Gaddafi?

Els seus fidels el situen encara dins del país, amagat, sa i estalvi, mentre els rebels, diuen que el tenen controlat, al desert, que només esperen el moment per atrapar-lo

Redacció
1 min

BarcelonaLíbia, el Níger... El parador del dictador libi continua sent una incògnita que suscita infinitat de rumors. “Gaddafi està animat, se sent fort, no té por i espera morir combatent els ocupants”. Són paraules d'aquest dimecres de Michane Al-Joubouri, director del canal sirià via satèl·lit Arrai –per on el coronel, en parador desconegut des de la caiguda de Trípoli, ha difós els seus últims missatges–, citat per France Presse. Segons Al-Joubouri, tant el dictador com el seu fill Saïf al-Islam no han deixat el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per contra, els combatents rebels libis asseguraven dimecres que tenien envoltat el dictador dins d’un radi de 60 quilòmetres –això sí, sense indicar on exactament, només parlen del desert del Sàhara– i afegien que era qüestió de temps que el capturessin o el matessin, segons el canal àrab Al-Jazira. Per la seva banda, fonts de l’OTAN deien que desconeixien el parador de Gaddafi, mentre des del Pentàgon afegien que no els hi constava que hagués abandonat Líbia.

“Volem informar al món que Gaddafi no és al Níger”. Ras i curt, el ministre de Justícia nigerià, Marou Amadou, afirmava dimecres amb aquesta rotunditat que el dictador libi no era el seu país. I afegia que els informes sobre un comboi de 200 vehicles travessant el Níger des de Líbia eren falsos.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats