Un cotxe bomba mata almenys 25 soldats egipcis

Tres membres de les forces de seguretat més han mort en un atac separat al Sinaí

L'explosió d'un cotxe bomba a la península del Sinaí ha provocat la mort de 25 soldats egipcis aquest divendres, en un dels atacs més violents contra l'estat des que el president islamista, Mohamed Mursi, va sortir del poder.

En l'atemptat, uns altres 26 soldats més han resultat ferits en l'atac a l'àrea d'al-Kharouba, prop de la frontera amb Gaza. Els serveis mèdics preveuen que el nombre de morts incrementi encara més perquè alguns dels ferits estan molt greus, segons han confirmat a l'agència Reuters. 

L'objectiu de l'atac eren dos vehicles blindats, que estaven aturats en un punt de control prop de les instal·lacions militars, segons fonts militars. El president del país, Abdel Fattah al-Sisi, ha convocat una reunió d'emergència amb el Consell de Defensa Nacional, en resposta al que considera com un "atac terrorista".

Tres persones més, membres de les forces de seguretat, han mort en un atac paral·lel al Sinaí, quan un home ha obert foc contra ells en un punt de control a la població d'al-Arish.

Insurgència terrorista

Les forces de seguretat s'enfronten a una insurgència terrorista islamista que ha deixat centenars de soldats i policies morts des que els militars van enderrocar el president Mohamed Mursi, dels germans musulmans, després de protestes massives contra el seu govern l'any passat.

Els militars han aconseguit contenir l'aixecament terrorista al Sinaí, però temen que els militants de l'Estat Islàmic que controlen parts de Síria i Iraq hagin forjat aliances amb els grups islamistes radicals a Egipte.

Més continguts de