ALEMANYA
Internacional 09/12/2010

La crisi econòmica fa augmentar la percepció sobre corrupció, sobretot a Occident

La crisi financera ha alimentat la corrupció en els últims tres anys a tot el món, i especialment a Amèrica del Nord i Europa, segons el Baròmetre Global de la Corrupció 2010, publicat avui per l'ONG Transparència Internacional (TI)

Efe
1 min
La web de Transparència Internacional amb l'accés al baròmetre.

Berlin p { margin-bottom: 0.21cm; } Segons aquest document, el 73 per cent dels europeus enquestats i el 67 per cent dels nord-americans considera que els delictes econòmics han augmentat en l'últim trienni en els seus respectius països. A més, la mitjana mundial de les persones que creuen que la corrupció s'ha incrementat en els seus països en aquest període se situa en el 56 per cent, respecte del 30 per cent que considera que s'ha mantingut i el 14 per cent que entreveu una millora.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La crisi financera afecta l'opinió de la gent sobre la corrupció, especialment a Europa i a Amèrica del Nord", assegura la presidenta de TI, Huguette Labelle, en un comunicat.

Els països en què els seus ciutadans perceben que la corrupció ha empitjorat més en els últims tres anys són Senegal (88 per cent), Romania (87), Veneçuela (86), Papua Nova Guinea (85), Portugal (83), Perú (79) i el Pakistan i l'Iraq (77).

Pel contrari, les nacions i territoris que més han avançat cap a la transparència, segons els seus propis ciutadans i independentment de la seva posició de partida, són Geòrgia (on un 78 per cent considera que ha caigut la corrupció), Palestina (59 per cent), Fiji i Sierra Leone (53) i Kènia (48).

A Espanya, un 73 per cent dels enquestats considera que la corrupció s'ha estès en aquest període, davant del 24 per cent que manté que segueix constant i l'escàs 3 per cent que creu que s'ha reduït.

stats