Publicitat
Publicitat

Síria

El Consell de Drets Humans de l'ONU aprova la resolució de condemna a Síria

Al mateix temps, activistes pro drets humans informen de detencions massives a Deir ez-Zor (al nord-est) i de trets contra civils a Homs (al centre)

El Consell de Drets Humans de les Nacions Unides ha aprovat avui la proposta de resolució presentada per la Unió Europea sobre la situació a Síria, en què es proposa l'enviament d'una missió d'investigació al país. L'objectiu de la missió és "identificar els responsables" de les "violacions" dels drets humans perquè puguin ser "processats".

La proposta ha estat aprovada amb el suport dels Estats Units i de 33 països més. Ha tingut el rebuig de Rússia, Cuba, la Xina i l'Equador, que consideren que la iniciativa té "fins destructius" i busca "desestabilitzar la situació".

Continua la repressió

El règim sirià no ha aturat, però, l'ofensiva contra els manifestants que demanen la caiguda del president, Baixar al-Assad, i aquesta nit ha fet detencions massives a Deir ez-Zor, al nord-est del país, mentre manté els atacs a Homs, al centre.

L'Observatori Sirià de Drets Humans ha informat avui que les forces de seguretat sirianes han detingut a Deir ez-Zor més de 300 persones durant les últimes 24 hores. I també ha assegurat que a Homs, al centre del país, almenys vuit persones han mort en mans dels sicaris civils del règim.


Més continguts de