Una bomba d'Israel contra la planta elèctrica deixa Gaza sense llum

L'ofensiva militar deixa més de 1.100 morts en tres setmanes

L'única planta elèctrica de la franja de Gaza ha suspès avui dimarts la seva activitat a causa d'un gran incendi provocat per un bombardeig israelià aquest matí contra un contenidor de combustible que ha originat enormes columnes de fum visibles durant hores .

Així ho ha confirmat a Efe un portaveu del Ministeri d'Infraestructura de Gaza , després que responsables de la companyia elèctrica de Gaza advertissin que la planta deixava de produir electricitat en aquest enclavament on resideixen 1,8 milions de persones .

El director de la planta , Mohammad al-Xarif , ha indicat que les brigades de bombers locals no estaven equipades per extingir l' aparatós incendi , informa el diari " Haaretz " .

Mentrestant, el vicedirector de l'Autoritat d'Energia de Gaza , Fathi al -Xeic Khalil , ha explicat a l'agènica  Maan que el bombardeig contra el contenidor de fuel es va produir després d'un altre sobre una màquina de vapor a la instal·lació .

La planta havia estat atacada la setmana passada i operava a una capacitat reduïda del 20 per cent de les seves capacitats , el que permetia a penes unes poques hores de llum al dia per als residents de la Franja palestina . Una portaveu de l'Exèrcit israelià ha assegurat que està investigant la informació .

Els últims bombardejos de l'exèrcit israelià , que va intensificar des de la passada mitjanit la seva ofensiva a Gaza , han tingut com a blanc a més la seu de l'emissora de ràdio de Hamàs , l' Aqsa , que va quedar destruïda , així com instal·lacions de la televisió del mateix nom , i un centre que acull a productores , que va resultar danyat .

Almenys 110 palestins han mort i desenes de ferits en els últims i intensos bombardejos aeris de l'exèrcit israelià al centre i sud de Gaza. Israel ha atacat l a casa del líder de Hamàs a la franja , Ismaïl Hania , que ha sortit il·lès .

El balanç de morts en tres setmanes d'operació israeliana a Gaza supera els 1.100 i els ferits són més de 6.500 , d'acord amb fonts sanitàries a la franja.