Publicitat
Publicitat

Iraq

Una onada d'atemptats contra xiïtes deixa almenys 29 morts

La violència sectària desestabilitza un govern afeblit per les divisions entre xiïtes i sunnites. L'espiral continua després de la retirada de les tropes de combat dels Estats Units

Almenys 24 persones han mort en quatre explosion s aquest dijous en dos barris xiïtes de Bagdad . Cinc més han perdut la vida a la ciuta de Nassiriya, al sud del país. Els atacs , que han deixat a més una trentena de ferits , arriben enmig d'un increment de la violència sectària després que les tropes de combat de l'Exèrcit dels Estats Units abandonessin l'Iraq al desembre.

Les explosions s'han produït prop de Ciutat Sadr i el barri de Kazimiya , segons les autoritats iraquianes . Una de les bombes estava adossada a una motocicleta , i les altres tres han esclatat a les voreres.

La violència sectària és un factor de forta inestabilitat per al govern iraquià, molt afeblit des que la justícia va emetre una ordre de detenció contra vicepresident sunnita, Tarik al Hashemi, acusat de terrorisme . Al Hashemi , que nega les acusacions , s'ha refugiat a Erbil , al Kurdistan iraquià , on les autoritats regionals li donen protecció.

El principal bloc sunnita al Parlament , Al Irakiyya , ha decidit boicotejar el Parlament 
i ha acusat el primer ministre , el xiïta Nuri al-Maliki , de voler acaparar el poder .

Etiquetes

Més continguts de