Publicitat
Publicitat

Iraq

Una onada d'atemptats en diverses ciutats iraquianes ha fet almenys 51 morts

Diferents explosions gairebé simultànies aquest dimecres han evidenciat la precària situació de la seguretat en aquest país

Almenys 51 persones han mort i més de cent han quedat ferides en una cadena d'atemptats amb cotxe bomba a Bagdad i a diverses localitats al sud i al nord de la capital, han informat a Efe fonts policials.

Segons les fonts, un total d'onze vehicles carregats amb explosius han esclatat en diversos punts a primera hora del matí.

L'atemptat més mortífer ha passat a la ciutat d'Al Hila, a 100 quilòmetres al sud de Bagdad, on almenys 20 persones han mort i 40 han quedat ferides.

Dins la capital hi ha hagut atacs al barri d'Al Kazamiya, al nord, on almenys set persones han mort i 22 han quedat ferides, i a la plaça d'Oqba Ibn Nafea, al centre, que ha fet sis morts i 12 ferits.

A més, almenys nou persones han mort i 21 han quedat ferides per l'explosió d'un altre cotxe bomba prop d'un centre comercial de recanvis de vehicles en una carretera al sud de Bagdad.

També s'han registrat explosions similars a la localitat d'Al Madaem, 30 quilòmetres al sud de la capital, i a la cruïlla de carreteres d'Al Nahrawan, al sud-est de Bagdad; a Al Balad, 80 quilòmetres al nord de Bagdad, i a Tikrit, 190 quilòmetres al nord de la capital.

Iraq viu actualment un repunt de la violència que ha tornat a posar en dubte la seguretat al país, escenari d'atemptats dirigits principalment contra objectius xiïtes i forces de seguretat que s'han intensificat des de la sortida de les tropes nord-americanes el 18 de desembre.

A aquest fet se suma la crisi política desencadenada després de l'ordre d'arrest contra el vicepresident sunnita, Tareq al Hashemi, un dia després del replegament nord-americà.

Etiquetes

Més continguts de