Enuig i incredulitat entre els familiars dels passatgers xinesos de l'MH370

Demanen que s'iniciïn noves investigacions i que puguin viatjar a l'illa de la Reunió

Els familiars d'alguns dels 153 passatgers xinesos de l'avió malaisi desaparegut el març del 2014 no donen crèdit a les afirmacions del govern de Malàisia que l'aleró trobat a l'illa de Reunió pertany a l'aparell, i han demanat aquest dijous " més investigacions".

El portaveu de les famílies de les víctimes, Jiang Hui, ha afirmat que "Malàisia no té en compte els sentiments dels familiars", i veu amb recel la confirmació realitzada dimecres passat pel primer ministre malaisi, Najib Razak, que el fragment trobat a l'illa africana és de l'avió.

Jiang ha contrastat la seguretat mostrada pel líder malaisi amb la cautela del fiscal francès responsable de la investigació judicial, Serge Mackowiak, que s'ha mostrat més prudent a l'hora de confirmar que les peces trobades siguin de l'avió desaparegut.

"Hi ha dues parts: França i Malàisia. Els primers demanen més proves, però la part malàisia utilitza unes paraules molt dures", ha remarcat el portaveu, que ha insistit que per aquesta i altres raons creu que " es tracta d'una conspiració".

A l'espera de nous descobriments, el portaveu ha remarcat a l'agència Efe les peticions dels familiars dels desapareguts: recuperar el centre d'assistència per a les famílies a la Xina, viatjar a l'illa de la Reunió i impulsar noves investigacions que aclareixin les causes de l'accident.

Per la seva banda, Dai Shugin, germana d'una de les víctimes, també ha denunciat que "la part malàisia va dir que un cop es trobessin les restes, els familiars podríem anar a l'escena per veure-les", i ha conclòs que " no acomiadarem els nostres familiars, perquè per a nosaltres encara són vius".