Publicitat
Publicitat

ÍNDIA

Un nou tall d'electricitat deixa 600 milions d'indis sense llum

Tot apunta que una sobrecàrrega ha causat el col·lapse de la xarxa elèctrica a grans àrees del nord i l'est del país

Fins a sis-cents milions d'indis s'han vist afectats aquest dimarts , per segon cop en dos dies, per un apagada elèctrica massiva que ha afectat grans àrees del nord i l'est del país, segons ha confirmat a Efe una font oficial. "Hi ha problemes amb la xarxa elèctrica al nord i l'est del país. Ho estem revisant", ha dit el cap de la secció nord de la corporació pública índia d'electricitat, V. K. Agrawal.

L'apagada elèctrica ha afectat almenys quinze estats del nord i est de l'Índia, després d'una fallada inicial a la ciutat d'Agra que ha provocat l'aturada a les vies de centenars de trens a tot el nord i l'est del país, mentre que els serveis de metro de les urbs de Nova Delhi i Calcuta han quedat temporalment suspesos, segons ha informat el canal televisiu NDTV.

Segons aquest mitjà el tall ha afectat quinze regions del nord de l'Índia, a causa del fet que quatre d'elles, Rajasthan, Panjab, Haryana i Uttar Pradesh, han consumit una quantitat d'energia major de la que tenien assignada.

El ministre indi d'Electricitat, Sushil Kumar Shinde, ha afirmat que els treballs de reparació estan en marxa i ha dit que esperava que el problema quedés resolt en qüestió d'hores.

Aquest dilluns, milions d'indis ja havien sofert de matinada el que les autoritats índies havien qualificat com la "pitjor apagada" en deu anys, encara que en aquell cas només va afectar set regions.

L'Índia arrossega un dèficit elèctric superior al 10%, segons dades oficials, i una part important de la població, sobretot a les zones rurals, segueix tenint un accés molt deficient a la xarxa.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT