El govern xinès demana a Malàisia informació "completa i exacte" sobre l'avió desaparegut

Les autoritats de Malàisia han confirmat un canvi de rumb deliberat de l'aparell i la Xina critica com s'està gestionant la crisi

El govern de la Xina ha exigit a Malàisia que doni més informació "completa i exacta" sobre la desaparició del vol MH370 fa una setmana amb més de 200 passatgers.

La petició arriba després que el primer ministre de Malàisia hagi confirmat que l'avió va canviar de rumb deliberadament i va volar almenys cinc hores més cap a l'oest després de perdre'n el contacte. No es parla obertament de segrest, però l'exposició dels fets per part del primer ministre malaisi, Najib Razak, fa que aquest hipòtesi guanyi pes.

En un comunicat , el portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers xinès, Qin Gang, ha explicat que un grup de tècnics ja ha viatjat cap a Malàisia per col·laborar amb les tasques d'investigació i que vaixells xinesos participen en la recerca de l'aparell.

"A més, continuem en contacte amb altres països i organitzacions internacionals per dur a terme les nostres investigacions i arribar a conclusions pròpies", va afegir el portaveu. Les crítiques van en augment a la Xina per com s'està gestionant la crisi per part de Malàisia.

L'avió de Malaysia Airlines va desaparèixer el 8 de març quan volava entre Kuala Lumpur i Pequín amb 239 persones a bord, entre elles 154 passatgers xinesos.

El primer ministre malaisi ha dit avui en roda de premsa que després d'una setmana d'investigació s'investiga la possibilitat que algú va desconnectar els sistemes de comunicació de l'aparell i després va conduir l'avió cap a l'oest.

Pel que sembla es barregen dues possibles rutes, una en diagonal cap al sud-oest que podria incloure illes d'Indonèsia, i una altra cap al nord-oest en la qual l'avió, teòricament, podria haver arribat fins i tot als estats de l'Àsia central.