Internacional 01/01/2012

El papa demana ajuda per combatre la "precarietat" que viuen els joves

El papa afirma que vol subratllar "la importància d'educar en els valors de la justícia i de la pau" en la primera missa de l'any

Efe
2 min
Papa de Roma, Benet XVI / REUTERS

VaticàBenet XVI ha abordat l'actual situació precària que travessen els joves, que tenen dificultats per trobar una feina estable i formar una família, així com per a la seva incorporació al món de la política, de la cultura i de l'economia, per la qual cosa ha instat a donar-los ajuda.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de la primera missa de 2012, celebrada a la Basílica de Sant Pere, i al mateix temps amb motiu de la 45 Jornada Mundial de la Pau, el papa ha resat l'Àngelus des de la finestra del Palau Apostòlic Vaticà davant de milers de fidels que s'han congregat a la Plaça de Sant Pere.

En la seva a·locució abans del primer rés de l'Àngelus de 2012, el Bisbe de Roma ha fet al·lusió a la 45a Jornada Mundial de la Pau, el lema d'aquest any és "Educar els joves en la justícia i en la pau", i que ha desenvolupat en l'homilia de la missa celebrada a primera hora del matí.

"En el missatge que he adreçat als caps d'Estat, als representants de la nacions i tots els homes de bona voluntat, he volgut fer referència a la necessitat i a la urgència d'oferir a les noves generacions els recorreguts educatius adequats per a una formació íntegra de la persona, inclosa la dimensió espiritual i moral", ha dit.

El papa ha afirmat que ha volgut subratllar, en particular, "la importància d'educar en els valors de la justícia i de la pau".

Aspectes que mereixen "atenció"

"Els joves d'avui miren amb una certa aprensió el futur, manifestant aspectes de la seva vida que mereixen atenció com el desig de rebre una formació que els prepari d'una manera més profund per afrontar la realitat", ha assegurat. A més, també ha al·ludit a la dificultat dels joves "per formar una família i trobar un lloc estable de treball, per a l'efectiva capacitat de contribuir al món de la política, de la cultura i de l'economia per tal de construir una societat amb un rostre més humà i sòlid".

Demana "paciència"

"Convido a tots els joves a tenir paciència i constància en la recerca de la justícia i de la pau, a conrear el gust per ella, que és el repte veritable".

"La pau no és mai un bé assolit plenament, sinó una meta a la qual tots hem d'aspirar i per la qual tots hem de treballar", ha conclòs.

El pontífex va saludar els fidels i pelegrins en diverses llengües i, en fer-ho en espanyol, ha dit: "Salutació cordialment els pelegrins de llengua espanyola aquí presents ia tots participen en el rés de l'Àngelus a través de la ràdio i la televisió".

"En aquest primer dia de l'any -ha afegit-, l'Església contempla amb fervor a Maria Santíssima, Mare de Déu i mare nostra, i al seu Immaculat Cor encomana confiada el desig que brot per tot arreu la justícia i la pau i cessin les guerres , les divisions i les enemistats entre els homes. Feliç any nou!".

stats