Internacional 13/08/2021

Els desastres assolen Turquia: 31 morts per inundacions al nord, després de 15 dies d'incendis al sud i a l'oest

ARA
1 min
Edifici col·lapsat per la riuada al poble de Bozkurt, província de Kastamonu

BarcelonaAlmenys 31 persones han mort per inundacions a la regió turca del mar Negre, al nord del país, en un dels pitjors desbordaments que ha patit la regió. El desastre es produeix per tres dies d'intenses pluges a la província de Kastamonu, just després que les autoritats nacionals donessin per controlats els 299 incendis dels últims 15 dies, i que han arrasat més de 100.000 hectàrees al sud i l’oest del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Més de 1.700 persones han hagut de ser evacuades dels torrents d’aigua, que deixen un panorama devastador, amb edificis i ponts destruïts, desenes de cotxes amuntegats als carrers i els subministraments d’electricitat d’uns 330 pobles sota mínims.

Al sud d'Itàlia, mentrestant, els incendis no donen treva, sobretot a Sicília i Calàbria, on han mort quatre persones i més d'11.000 hectàrees han cremat en els últims dies. Els bombers han hagut de fer unes 530 intervencions. Al nord d'Algèria, mentrestant, prop d'un centenar d'incendis continuen actius per quart dia consecutiu, especialment a la regió de la Cabília, on almenys 73 persones han perdut la vida.

stats