Austràlia
Internacional 04/08/2011

Un desconegut entra a casa d'una noia australiana, li posa un fals collaret bomba i desapareix

Després de 10 hores d'angoixa, en què la policia va arribar a desallotjar les cases veïnes, els experts van confirmar que el collaret no contenia material explosiu. La policia investiga ara els motius de l'autor d'aquesta acció macabra

Agències
1 min
El cordó policial, al voltant de la casa de la noia / AFP

SydneyCom en un thriller de Hollywood però amb final feliç i, per ara, obert. La policia australiana va confirmar ahir que el "collaret bomba" que un desconegut va col·locar al coll d'una noiade 18 anys que viu a Sydney no contenia cap mena de material explosiu, tot i que estava "molt ben fet".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El malson de la noia, filla d'una família benestant de la ciutat, va començar dimecres a la tarda, quan un desconegut amb la cara tapada amb un passamuntanyes va entrar a casa seva, li va fixar un suposat collaret bomba al coll, hi va deixar una nota amenaçadora i, finalment, va marxar per on havia entrat.

La noia va trucar a la policia, que de seguida va anar fins al domicili, situat en un barri residencial de la ciutat, i va organitzar un dispositiu per desallotjar les cases veïnes mentre els artificiers miraven de retirar l'artefacte del coll de la víctima.

Aquest fet el van seguir en directe diversos mitjans de comunicació australians. Al cap de gairebé deu hores, els experts van confirmar que el collaret no contenia cap mena de material explosiu.

La policia investiga ara els motius de l'autor desconegut per dur a terme una acció com aquesta. Una de les hipòtesis amb què es treballa és que es tracta d'un cas d'extorsió, i per això els investigadors miren d'esbrinar si la família de la noia havia rebut mai alguna amenaça.

"Quan aquest matí he llegit els diaris, el primer que he dit és que semblava un guió de Hollywood", ha dit la primera ministra australiana, Julia Gillard.

stats