Internacional 07/02/2014

Desenes de ferits en una onada de protestes i aldarulls a Bòsnia

Els manifestants protesten contra l'elevat atur, l'estancament econòmic i la corrupció política

Efe
1 min

SarajevoDesenes de persones han resultat ferides des de dimecres a Bòsnia en una onada de protestes i aldarulls que van començar a la ciutat de Tuzla i que s'han estès a 33 ciutats de la resta del país. Els manifestants clamen contra l'elevat atur del país, que supera el 40%, i contra l'estancament de l'economia, que la classe política no ha sigut capaç de resoldre. També acusen els polítics de corrupció i critiquen l'excés de càrrecs executius que hi ha a causa de l'organització administrativa de Bòsnia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La guspira que ha encès les protestes, sense precedents a Bòsnia des del final de la guerra, l'any 1995, és el tancament de diverses fàbriques que havien estat privatitzades a Tuzla. Milers de persones s'han enfrontat a la policia. Segons l'agència de notícies Fena, aquest divendres els manifestants han intentat incendiar la fiscalia, l'alcaldia i la comissaria de policia de la ciutat del nord-oest del país.

A la capital, Sarajevo, milers de persones han assaltat la seu del govern cantonal, segons han informat les cadenes de ràdio locals. I han incendiat la seu presidencial. Els autors de l'assalt han fet servir pedres i han trencat finestres, i la policia ha respost amb gasos lacrimògens. A l'extrem occidental del país, a Bihac, diversos policies han resultat ferits després que els manifestants intentessin entrar a l'edifici del govern del cantó local.

L'alt representant de la comunitat internacional a Bòsnia, Valentin Izko, ha fet una crida als manifestants perquè protestin sense violar la llei.

stats