Internacional 08/09/2019

Desenes de gossos moren a Noruega per una malaltia misteriosa

Les autoritats recomanen mantenir els animals aïllats per evitar el contagi

Ara
1 min
Una dona amb el seu gos a la ciutat noruega de Longyearbyen.

BarcelonaAlmenys una quarantena de gossos han emmalaltit de forma sobtada a Noruega durant els últims dies i més de la meitat han mort, segons ha informat l'Autoritat de Seguretat Alimentària de Noruega, que encara no ha sabut concretar la causa d'aquesta afecció. La majoria dels animals presentaven diarrea i vòmits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer cas es va detectar a Oslo, la capital, però se n'han registrat molts més en almenys tretze localitats més del país. L'Institut Veterinari de Noruega ha localitzat dos bacteris sospitosos al cos d'alguns dels gossos morts, però desconeix encara si aquest és l'origen de la malaltia.

La cadena nacional de televisió NRK ha informat que un total de 25 gossos han mort en els últims dies a causa d'aquesta misteriosa patologia, però la xifra no ha sigut confirmada per l'Autoritat de Seguretat Alimentària. Per la seva banda, el diari suec 'GT' ha informat que un gos també ha hagut de rebre assistència veterinària a Suècia després de participar en un programa de televisió a la localitat noruega de Trondheim, la tercera més poblada del país.

L’Institut Veterinari noruec ha descartat que els gossos afectats pateixin salmonel·la o hagin ingerit mata-rates, malgrat que alguns dels animals presentaven sang a l'intestí. Un portaveu de l'Autoritat de Seguretat Alimentària, Ole-Herman Tronerud, ha declarat a la cadena NRK que la malaltia sembla "molt greu per a un gos", però no ha sabut concretar si és contagiosa. Amb tot, les autoritats recomanen als propietaris de gossos que evitin que les seves mascotes tinguin contacte amb altres animals.

stats