Set ferits en un atac amb destral a l'estació de Düsseldorf

La policia alemanya ja n'ha detingut l'autor, un home de 36 anys amb problemes psíquics

Set persones van resultar ferides ahir al vespre en un atac amb destral a l'estació ferroviària de Düsseldorf, segons confirmava aquesta matinada la policia alemanya. La mateixa policia informava també de la detenció d'un home, que es troba hospitalitzat, i que actuava sol. Ahir, la policia optava per ser molt cauta i demanava prudència i calma a la ciutadania. Avui, l'estació ferroviària ja funciona amb normalitat i l'agressió es considera un fet aïllat.

Tres de les víctimes presenten ferides de gravetat, segons un portaveu policial citat per l’agència Reuters, però la resta pateixen lesions lleus i cap corre perill de mort. 

Atenció mèdica immediata

L’atac tenia lloc poc abans de les nou de la nit quan un home armat amb una destral va començar a agredir passatgers. Testimonis presencials dels fets van compartir ràpidament vídeos i fotografies a les xarxes socials en què es pot veure com equips mèdics i d’emergències atenien els ferits, amb rastres de sang al terra de l’estació.

Les forces especials de la policia van actuar immediatament, acordonant les immediacions de l’estació i ordenant l’ evacuació dels ferits per ser atesos a centres hospitalaris pròxims. Un helicòpter va sobrevolar l’edifici de l’estació central de Düsseldorf, la capital del land Rin del Nord-Westfàlia, que al mes de maig celebrarà eleccions regionals.

El cap de la Cancelleria federal i del ministeri federal d'Assumptes Especials,  Peter Altmaier, feia un tuit amb el missatge: "Sobre e l que ha passat a l'estació Central de Düsseldorf: la nostra simpatia i els nostres pensaments són amb els innocents ferits".