Publicitat
Publicitat

Bahrain

Després de la intervenció de l'Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs

El règim de Bahrain deté almenys cinc dirigents de l'oposició després d'esclafar la revolta

L'exèrcit imposa el toc de queda i els metges de l'hospital de Salmaniya denuncien que no els permeten atendre els ferits.

Les autoritats de Bahrain han detingut almenys cinc figures clau de l'oposició, un dia després de l'ofensiva contra els manifestants antigovernamentals al centre de la capital, Manamah. Els arrestats són Hassan Mushaima i Abdeljalil al-Singace, del partit Haq, que havia estat processat per intent d'enderrocar el rei, encara que els càrrecs van ser retirats en un intent per calmar la tensió després de l'inici de les mobilitzacions. Els sector més moderat del moviment reclama la dimissió del govern i una reforma per democratitzar la monarquia i posar fi a la repressió i la corrupció. El partit Haq, en canvi, reclama una república. L'activista xiïta Abdel Wahhab i Sharif Hussein Ibrahim, que lidera un partit sunnita laic, també han estat detinguts.

La situació als carrers és de calma tensa, amb un fort desplegament de patrulles militars, un cop s'ha acabat el toc de queda nocturn. Dimecres tres civils i tres policies van morir en la repressió contra els manifestants, després que s'imposés l'estat de setge, i de l'arribada al país, dilluns, de les forces de l'Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs, reclamades per la monarquia per acabar amb l'aixecament popular. La plaça de la Perla, epicentre de la revolta, on acampaven els manifestants, va ser assaltada i incendiada dimecres al matí. Les forces governamentals també van envoltar el principal hospital, impedint l'entrada i la sortida dels metges i l'atenció sanitària als més de 400 ferits en els disturbis. Segons l'agència Reuters l'hospital segueix bloquejat, cosa que el govern justifica assegurant que s'havia convertit en un refugi per l'oposició.

Bahrain -que té una població de 800.000 habitants i és seu de la Cinquena Flota de la Marina dels EUA- és el primer país del Golf afectat per l'onada de canvi que travessa el món àrab. Les protestes van començar el mes passat.
Més continguts de