Internacional 26/01/2012

Detenen a França el fundador de la firma PIP d'implants de silicona

Jean-Claude Mas ha reconegut la utilització de silicona no sanitària, però ha rebutjat la idea que sigui un risc per a la salut

Acn
1 min

ParísJean-Claude Mas, fundador de la firma d'implants de silicona PIP (Poly Implant Prothese) ha estat detingut aquest dijous i pot ser acusat d'homicidi involuntari, segons han explicat fonts policials a l'agència Reuters. La firma PIP ha despertat un escàndol sanitari internacional perquè se li atribueix la utilització de silicona industrial per als implants que milers de dones s'han col·locat als pits arreu del món. Mas ha estat arrestat cap a les set del matí al seu domicili, al sud francès, i la policia ha escorcollat l'indret. Estarà en custòdia durant 48 hores, mentre els investigadors decideixen si l'acusen d'homicidi involuntari i de causar danys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un altre executiu de PIP, Claude Couty, va ser arrestat el 8 de desembre, en aquest cas, a Marsella.

Mas, que ha venut uns 300.000 implants de silicona arreu del món, havia parlat feia poc, després que esclatés l'escàndol el desembre passat, i havia reconegut que havia utilitzat silicona no aprovada i menystingut la idea que pogués esdevenir un risc per a la salut.

La firma PIP va tancar les portes al març del 2010, després que es descobrís que havia utilitzat silicona no sanitària. El desembre del 2011 el govern francès va avisar que aquest tipus d'implants s'havien de retirar, un fet que va causar alarma arreu del món.

stats