Internacional 31/12/2011

Un detingut com a presumpte autor de l'incendi que ha cremat 11.000 hectàrees a la Patagònia xilena

Un jove israelià, de 23 anys, acusat d'haver cremat el parc nacional Torres del Paine, declarat reserva de la Biosfera per la Unesco

Efe
1 min
Les flames han arrassat amb més d'11.000 hectàrees de Patagònia xilena / EFE

Santiago de XileUn jove israelià va ser detingut com a suposat responsable de l'incendi que ha cremat ja unes 11.000 hectàrees de bosc al parc nacional Torres del Paine, a la Patagònia xilena, ha anunciat aquest dissabte el fiscal regional de la meridional regió de Magallanes Juan Meléndez.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Gràcies al treball conjunt entre la Policia d'Investigacions i Carabiners es va poder establir que aquest ciutadà israelià, identificat com Roter Singer, seria el responsable d'aquest sinistre", va afegir Meléndez.

En declaracions a Ràdio Bío Bío, el fiscal va dir que avui es denunciat "per ús negligent del foc en boscos".

Meléndez va rebutjar oferir més detalls "ja que això és part de la investigació que porten a terme les dues policies".

No obstant això, va anticipar que gràcies a testimonis i diverses diligències policials es van reunir diverses proves que acusen de l'incendi al ciutadà israelià, de 23 anys.

Amb anterioritat, la ministra del Medi Ambient, Maria Ignacia Benítez, que es troba a la zona coordinant els treballs de la lluita contra l'incendi, va anunciar que el Govern xilè presentarà una demanda contra els que resultin responsables del foc.

Benítez va afegir que estan registrats tots els turistes que es trobaven a la zona, amb la seva cèdula d'identitat i telèfon, i que cada un d'ells "està sent interrogat".

L'incendi, que va començar dimecres, va obligar a l'evacuació de centenars de turistes i treballadors de la zona.

Al parc nacional Torres del Paine, declarat reserva de la Biosfera per la Unesco, arriben en els mesos d'estiu austral uns 130.000 visitants, la majoria europeus.

stats