9 detinguts a Alemanya i Austràlia per preparar atemptats durant el Nadal

Les forces de seguretat d'ambdós països han reforçat la vigilància contra atacs terroristes

Dues operacions policials contra el terrorisme han frustrat possibles atacs a Alemanya i Austràlia aquesta matinada. Així, dos germans kosovars, de 28 i 31 anys, han estat detinguts a Duisburg (oest d' Alemanya), sota la sospita que preparaven un atemptat en un gran centre comercial de la veïna ciutat d'Oberhausen. Fonts policials han confirmat avui les detencions, que s'han efectuat després de redoblar la vigilància al centre comercial, un dels més grans d'Alemanya, amb 250 comerços. D'altra banda, les forces de seguretat han detingut set persones a Austràlia en una operació antiterrorista, acusades de planejar atemptats amb bomba a la ciutat de Melbourne. Les detencions van tenir lloc ahir a la nit en cinc habitatges de diversos municipis de l'àrea metropolitana de Melbourne, al sud del país, on les forces de seguretat van trobar armes i artefactes explosius.

Fonts policials han precisat que, en el cas dels detinguts a Alemanya, estaven en fase de preparació de l'atemptat, i s'investiga si hi ha altres persones implicades. El centre comercial té previst obrir avui amb normalitat les seves portes, segons la policia local.

Pel que fa als detinguts a Austràlia, la policia informa que planejaven atemptar en diversos punts cèntrics de la ciutat, possiblement durant el dia de Nadal, en una acció inspirada per l'organització terrorista Estat Islàmic (EI). El primer ministre australià, Malcolm Turnbull, ha assegurat que "aquest és un dels plans terroristes més substancials que han estat desbaratats en els últims anys", ha afegit el primer ministre. Dos dels detinguts han estat posats en llibertat sense càrrecs. Quatre de les cinc persones que continuen detingudes, d'entre 20 i 26 anys, són nascudes a Austràlia de famílies d'origen libanès, mentre que l'altre detingut va néixer a Egipte i té nacionalitat australiana.