Pròxim Orient
Internacional 03/02/2012

Alliberen les dues turistes nord-americanes segrestades a Egipte

Havien estat capturades a la península del Sinaí, mentre viatjaven a un dels principals complexos turístics de la península del Sinaí

Reuters
1 min

El CaireDues dones de nacionalitat nord-americana han sigut alliberades aquest divendres a la tarda, segons fonts dels cossos de seguretat. Havien sigut segrestades per homes armats al matí, a la península del Sinaí, a Egipte. El segrest s'ha produït en una zona de molta activitat turística, a la costa del mar Roig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un oficial de la policia ha dit a la televisió pública egípcia que els segrestos tenien l'objectiu de pressionar les autoritats perquè alliberessin els beduïns detinguts per un altre segrest, aquesta setmana, de 25 treballadors xinesos –que van ser alliberats un dia després–. Altres fonts policials han dit que els motius eren estrictament financers.

Les dones eren part d'un grup de cinc turistes que viatjaven des del monestir de Santa Caterina, al centre de la península, fins a Xarm al-Xeikh, un dels principals complexos de vacances de la zona. Els testimonis han explicat que un grup d'homes armats ha aturat el minibús en què viatjaven. Inicialment els han pres els diners i els objectes de valor, però després han segrestat dues de les dones, en una decisió que podria haver sigut sobrevinguda, apunten fonts policials. L'exèrcit i la policia han desplegat patrulles de recerca per intentar localitzar les víctimes.

La regió també va participar en la revolta contra Mubàrak i els beduïns que hi viuen continuen mobilitzant-se contra les autoritats del Caire, a les quals acusen de discriminació. En la revolta s'han produït diversos episodis d'atacs a les comissaries. Al gener, els beduïns van segrestar un autobús amb cinquanta turistes alemanys i britànics, en una protesta contra el governador del sud del Sinaí. El segrest només va durar unes hores.

stats