França
Internacional 16/04/2012

'Le Monde' assenyala Jordi Pujol com el nou independentisme català

El diari francès considera que les paraules del polític, en què s'autodefineix independentista, han aixecat polèmica a Espanya perquè encara és un personatge influent. L'article posa èmfasi en l'auge del separatisme entre la classe mitjana catalana els últimes anys

Ara
1 min
Jordi Pujol en la presentació de les seves memòries

BarcelonaEl diari francès 'Le Monde' ha publicat un article –en la versió només per a subscriptors– que descriu a Jordi Pujol com el nou model dels independentistes catalans. "El que va governar Catalunya des de 1980 fins al 2003 ha utilitzat la posada en marxa del tercer i últim volum de les seves memòries per presumir d'una postura separatista que mai havia confessat en vint i tres anys com a cap de la regió espanyola", ha publicat el diari.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

'Le Monde' ha transcrit diverses declaracions del polític català en què assegura que ja no té arguments en contra la independència perquè s'ha adonat que "el fet perquè Catalunya sigui respectada, que la seva autonomia estigui garantida i que no visqui econòmicament asfixiada, ja no forma part dels plans d'Espanya".

Segons el mitjà francès, les declaracions de Pujol, en les quals assegura que actualment votaria a favor de la independència si se celebrés un referèndum, han suscitat polèmica a Espanya, perquè el que va ser "un dels arquitectes de la democràcia espanyola" encara és una figura influent al país.

L'article emfatitza que la premsa catalana obra el debat perquè "encarna la radicalització de la societat i l'auge del separatisme en una classe mitjana que fins ara era reticent a la idea".

stats