Internacional 16/04/2019

Dimiteix el primer ministre finlandès per la "derrota històrica" a les eleccions

El lliberal Juha Sipilä es mantindrà en el càrrec fins que s'elegeixi un nou líder del Partit de Centre

Ara
1 min
El primer ministre finlandès, Juha Sipilä

BarcelonaEl govern de centredreta finlandès en funcions trontolla després de la patacada que va rebre a les eleccions parlamentàries de diumenge. El primer ministre finlandès, el lliberal Juha Sipilä, ha dimitit després de reconèixer la derrota històrica que va patir el Partit de Centre. La formació de centredreta va obtenir el 13,8% dels vots i va perdre 18 escons, els pitjors resultats del partit des de la Segona Guerra Mundial, que responen a un càstig de la ciutadania per les polítiques d'austeritat.

Sipilä, líder centrista des de fa set anys, ha anunciat a través del seu blog que continuarà al capdavant del partit fins que s'esculli un nou president. "El resultat electoral no em deixa una altra alternativa. L'executiva del partit ha decidit a petició meva convocar un congrés extraordinari per elegir un nou líder el 7 de setembre", ha escrit.

Sipilä va dissoldre el govern cinc setmanes abans dels comicis per la crisi del tripartit que formava la seva formació amb el partit d'ultradreta Verdaders Finlandesos i el Partit de la Coalició Nacional desencadenat per un intent de reforma del sistema de seguretat social.

stats