Iran
Internacional 03/12/2011

Els diplomàtics iranians expulsats del Regne Unit arriben a Teheran

Uns 25 diplomàtics i treballadors de la delegació iraniana han arribat de matinada al seu país. L'assalt a l'ambaixada britànica de Teheran dimecres ha accelerat l'adopció de noves sancions econòmiques a l'Iran per part de la UE

Agències
1 min
Estudiants esperen l'arribada dels diplomàtics a Teheran / EFE

TeheranEls diplomàtics iranians expulsats del Regne Unit després de l'assalt de dimarts a l'ambaixada britànica del seu país han arribat aquest dissabte a Teheran, segons informa l'agència oficial IRNA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Uns 25 diplomàtics i treballadors de la delegació iraniana al Regne Unit han arribat aquesta matinada amb les seves famílies en un vol especial de l'aerolínia estatal Iranair a Teheran, on han estat rebuts per un grup de persones.

El portaveu del ministeri d'Exteriors iranià, Ramin Mehmanparast, també ha anat a rebre'ls. Dimecres passat, el Regne Unit va donar a tots els diplomàtics iranians 48 hores per abandonar el seu territori i tancar l'ambaixada a Londres després que grups islàmics assaltessin dos recintes de la delegació britànica a Teheran, on van cremar la bandera, van causar desperfectes i van retenir durant diverses hores un grup de persones.

L'assalt ha accelerat l'adopció de mesures per part de la Unió Europea a Iran, i en una reunió a Brussel·les de dijous, els ministres d'exteriors van aprovar noves sancions econòmiques i personals per a empreses i individus relacionats amb el règim i van plantejar un possible futur embargament petrolífer al país.

stats