Corea del Nord
Internacional 15/04/2012

El nou líder nord-coreà prioritzarà el sector militar

Durant la celebració del centenari del naixement del fundador del país, Kim Jong-un ha fet el seu primer discurs des que va assumir el poder. L'acte arriba després del polèmic llançament del satèl·lit que, finalment, va fracassar

Efe
2 min
El líder nord-coreà Kim Jong-un / EFE

SeülEl líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha fet el seu primer discurs davant les masses des que va assumir el poder, el desembre passat. Jong-un ha instat el poble i l'exèrcit a treballar "fins a la victòria final" i ha lloat la figura del fundador del país, Kim Il-sung. En una gran celebració a Pyongyang pel centenari del naixement del "president etern", el seu nét i actual cap del règim comunista ha llegit un discurs centrat en bona part en lloances al fundador del país i també al recentment mort Kim Jong-il.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ofereixo el més pur respecte i el més alt honor als grans camarades Kim Il-sung i Kim Jong-il", ha afirmat el jove successor, que els ha definit com "el fundador i el constructor de les nostres forces armades revolucionàries. A més, Kim Jong-un ha assegurat que el règim seguirà fidel al 'Songun', la política promoguda pel seu pare que dóna prioritat al sector militar.

Després de les paraules del mandatari, les tropes de l'exèrcit nord-coreà han desfilat davant la tribuna presidencial. Més tard, un mosaic humà ha cobert la plaça per dibuixar a la perfecció els noms dels seus líders, a més de la bandera nacional, consignes com el 'Songun' i símbols comunistes com la falç i el martell. Mentrestant, cinc avions militars han traçat al cel els colors vermell, blau i blanc de la bandera nord-coreana.

La desfilada ha culminat una sèrie d'esdeveniments a Corea del Nord amb motiu del centenari, com la sessió de l'Assemblea Popular Suprema (Parlament) que divendres va consolidar Kim Jong-un com a líder suprem del país en nomenar-lo primer president del més alt òrgan estatal, la Comissió Nacional de Defensa.

Com a part de les celebracions, divendres Corea del Nord va dur a terme el polèmic llançament d'un coet per posar en òrbita un satèl·lit, però la iniciativa va acabar en fracàs. El projectil va explotar i va caure al mar escassos minuts després del seu enlairament.

stats