Almenys 25 morts, entre els quals 8 periodistes, en dues explosions a Kabul

Entre les víctimes mortals hi ha un fotògraf d'AFP. L'Estat Islàmic ha reivindicat el doble atemptat suïcida

Almenys 20 persones, entre elles nou criatures, han mort aquest dilluns en dues explosions a la capital de l’Afganistan, Kabul. Nou de les víctimes mortals són periodistes i hi ha una cinquantena de ferits.

El grup Khorasan, la branca afganesa de l’Estat Islàmic (EI), ha reivindicat el doble atemptat suïcida a través d’un comunicat oficial difós en els canals de Telegram afins al grup jihadista. L’atac, segons el comunicat, tenia com a objectiu una seu de la intel·ligència afganesa coneguda com a Presidència 90. El comunicat diu que volien atacar “els apòstates de les forces de seguretat i els mitjans de comunicació”.

La primera explosió es va produir cap a les 8.00 (hora local) als voltants de l’oficina dels serveis d’intel·ligència del país (NDS, en anglès), tal com ha assenyalat el portaveu del ministeri de l’Interior, Najib Danix. La deflagració, les causes de la qual encara es desconeixen, ha tingut lloc a l’àrea de Xaix Darak i ha estat seguida per una segona explosió només 20 minuts després.
Segons la versió de la policia, el segon suïcida es va fer passar per un periodista amagant-se entre els informadors que cobrien el primer atac. “Sabem que un terrorista suïcida s’ha fet passar per reporter. Ha mostrat la seva acreditació de premsa i s’ha barrejat entre els periodistes abans de fer-se esclatar”, ha dit a l’agència Reuters un portaveu del ministeri de l’Interior.

L’agència de notícies francesa AFP, per la seva banda, va confirmar que Xah Marai, un dels seus fotògrafs, ha mort a causa de les explosions. Entre les víctimes també hi ha tres informadors de Radio Liberty, dos periodistes de Tolo News i dos de la televisió afganesa 1TV. El periodista de la BBC Ahmad Shahd també va morir ahir en un altre atemptat a la regió de Khost.

L'atac ha tingut lloc una setmana després que es produís un atemptat contra un centre de registre i identificació electoral de Kabul, on van morir almenys 57 persones.

El centre atacat era al barri de Daixte-Barxi i és el lloc de residència de molts integrants de la minoritària comunitat xiïta dels hazares, objecte constant d’atacs reivindicats per Khorasan.

Més continguts de