La dona del terrorista d'Orlando, investigada per complicitat

L'havia acompanyat en alguna ocasió fins a la discoteca que va atacar i havia estat amb l'assaltant quan va comprar la munició

Noor Zahi Salman, l'esposa del terrorista que va matar 49 persones en una discoteca gai d' Orlando diumenge passat, sembla que sabia quin eren els plans del seu company sentimental i podria ser acusada aquest mateix dimecres de complicitat en relació amb el tiroteig més mortal de la història moderna dels EUA.

Segons el 'New York Times', la dona va explicar a l'FBI que havia portat el seu company sentimental a la discoteca en alguna ocasió abans de l'atac i que havia estat amb ell quan va comprar les municions. També va assegurar que havia intentat dissuadir-lo d'emprendre qualsevol acció violenta.

"Hi ha indicis que ella estava amb ell en alguns dels moments clau de preparació de la massacre i estem aclarint en quins", assegura l'FBI al diari nord-americà. "No sabem el que és veritat i el que no".

Noor Zahi Salman no està detinguda ara mateix. Una persona que té el coneixement que s'ha de cometre un crim pot afrontar càrrecs criminals, però no una detenció imminent, i no s'ha pres cap decisió formal encara sobre ella, segons l'agència federal.

En el marc de la investigació, s'està mirant d'esbrinar a partir de l'ordinador de l'assaltant què en sabia la seva dona dels plans per dur a terme una acció violenta.