Egipte
Internacional 11/09/2011

El cap de la junta militar egípcia no compareix a declarar al judici contra l'expresident Mubàrak

El Tribuanal s'ha vist forçat a suspendre la sessió fins al proper 24 de setembre. També s'ha ajornat la vista de dilluns en què havia de declarar el cap de l'Estat Major egipci

Efe
1 min
Mubàrak

El CaireEl cap de la junta militar egípcia, el mariscal Hussein Tantaui, no s'ha presentat a la vista d'aquest diumenge del judici contra l'expresident Hosni Mubàrak, on s'esperava que testifiqués, a la sala de l'Acadèmia de Policia del Caire, i que s'ha celebrat a porta tancada i sense presència de mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El seu advocat ha explicat que el mariscal ha enviat una carta al president del tribunal explicant que "per motius de seguretat" per la situació actual del país no es presentaria a la vista –on sí que ha assistit Mubàrak–, però que podia respondre les preguntes per escrit.

L'absència de Tantaui ha motivat l'enuig dels advocats de l'acusació, per la qual cosa el Tribunal ha optat per aplaçar l'audiència i convocar-la pel proper 24 de setembre.

El Tribunal ha acordat també posposar la sessió de dilluns, en què havia de testificar el cap de l'Estat Major egipci, Sami Anan, pel proper 25 de setembre.

Mubàrak, dos dels seus fills, l'exministre de l'Interior Habib al-Adli i sis dels seus assessors estan sent jutjats per la seva responsabilitat en la mort de prop de 900 manifestants durant les protestes contra el seu règim, a principis d'any.

stats