Egipte
Internacional 28/05/2011

Centenars de palestins creuen cap a Egipte després de la reobertura del pas fronterer de Rafah

Per primer cop en quatre anys, Egipte autoritza la lliure circulació de persones des de la Franja de Gaza

Agències
1 min
Palestins esperant per creuar el pas de Rafah / AFP

GazaUnes 150 persones han creuat ja el pas de Rafah, entre la Franja de Gaza i Egipte, en les primeres hores de l'obertura permanent de la frontera per primer cop en quatre anys. L'obertura s'ha produït a les nou del matí, hora local, tal com havien previst les autoritats egípcies, que mantindran el pas de Rafah obert de forma regular sis dies a la setmana fins a les cinc de la tarda, hora local. Centenars de persones més esperen a la frontera per poder creuar durant el dia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Centenars de palestins s'havien concentrat des de primera hora del dia a la banda palestina del pas fronterer, esperant la reobertura per primer cop des que Hamàs va prendre el control de la Franja de Gaza al 2007 i també des de la caiguda del poder del rais egipci Hosni Mubarak al febrer. La decisió egípcia de permetre la lliure circulació de persones pel pas de Rafah es va prendre dos dies després de la reconciliació entre Fatah i Hamàs.

Els primers 150 palestins en creuar ho han fet a dalt de tres autobusos i s'espera que durant el dia d'avui ho facin centenars de palestins més. Qualsevol palestí pot creuar la frontera, amb l'excepció dels homes entre 18 i 40 anys, a qui es demana un visat especial que expedeixen les autoritats egípcies. Segons l'agència France Presse, també han passat cap a Egipte diverses ambulàncies amb malalts a l'interior.

stats