França
Internacional 08/10/2011

El què i el com de les eleccions primàries del Partit Socialista francès

Els comicis d'aquest diumenge desperten una expectació pròpia d'unes eleccions presidencials i el Partit Socialista Francès procura que cap pregunta quedi sense resposta

Ara
1 min

BarcelonaEl Partit Socialista francès ha dedicat temps i diners a esvair qualsevol malentès al voltant de les eleccions primàries que celebra aquest diumenge. Una pàgina d'Internet, una campanya publicitària als diaris i 6 milions de còpies d'un llibret informatiu pretenen deixar clares les instruccions per aquests comicis que han despertat un interès propi d'unes eleccions presidencials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Qui pot votar?

En aquest punt rau la principal novetat dels comicis: pot votar qualsevol persona major de 18 anys sense necessitat de ser militant del partit. L'únic requisit és signar un manifest d'adhesió a les idees d'esquerra i pagar un euro.

Com es vota i a on?

A França hi ha uns 10.000 punts electorals per cobrir el prop d'un milió de participants que s'esperen. Al seu país podran acudir a algun dels col·legis electorals, locals i gimnasos habilitats per l'ocasió. Els que viuen a l'estranger poden votar per carta o a les oficines de vot instal·lades als consolats dels seus països.

Com es desenvolupa el vot?

Aquest diumenge serà l'únic dia de votació si algun dels candidats supera el 50% dels vots. Els sondejos, però, indiquen que això és poc probable, així que es podria celebrar una segona volta el proper diumenge, 16 d'octubre.

stats