Publicitat
Publicitat

França

El què i el com de les eleccions primàries del Partit Socialista francès

Els comicis d'aquest diumenge desperten una expectació pròpia d'unes eleccions presidencials i el Partit Socialista Francès procura que cap pregunta quedi sense resposta

El Partit Socialista francès ha dedicat temps i diners a esvair qualsevol malentès al voltant de les eleccions primàries que celebra aquest diumenge. Una pàgina d'Internet, una campanya publicitària als diaris i 6 milions de còpies d'un llibret informatiu pretenen deixar clares les instruccions per aquests comicis que han despertat un interès propi d'unes eleccions presidencials.

Qui pot votar?

En aquest punt rau la principal novetat dels comicis: pot votar qualsevol persona major de 18 anys sense necessitat de ser militant del partit. L'únic requisit és signar un manifest d'adhesió a les idees d'esquerra i pagar un euro.

Com es vota i a on?

A França hi ha uns 10.000 punts electorals per cobrir el prop d'un milió de participants que s'esperen. Al seu país podran acudir a algun dels col·legis electorals, locals i gimnasos habilitats per l'ocasió. Els que viuen a l'estranger poden votar per carta o a les oficines de vot instal·lades als consolats dels seus països.

Com es desenvolupa el vot?

Aquest diumenge serà l'únic dia de votació si algun dels candidats supera el 50% dels vots. Els sondejos, però, indiquen que això és poc probable, així que es podria celebrar una segona volta el proper diumenge, 16 d'octubre.

Més continguts de